Прва доза вакцина вчера примиле 758 граѓани, а трета трипати повеќе – 2.293, досега ревакцинирани 46% од полнолетните граѓани

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 3.838 дози вакцини, од кои 758 се аплицирани како прва доза, 787 се ревакцинирани, а 2.293 граѓани примиле...