Анкета на Евростат: Грците и Бугарите на врвот во ЕУ за ненавремено плаќање на сметките

Навремено плаќање на комуналните услуги претставува проблем за една третина или 36 отсто од гршките домаќинства, покажува новото годишно истражување на јавното мнение на ЕУ за приходите и условите за живот (EU-SILC). На второ место е Бугарија со 30 отсто од домаќинствата кои не се способни навремено да ги плаќаат своите сметки во последните 12 месеци