Најави од Бугарија: Наодите од вештачењата за автобуската несреќа би можело да се готови до недела

Се наврши еден месец од автобуската несреќа во Бугарија, а бугарските истражни служби најавија дека резултатите од вештачењата (судско-медицинското, техничкото и пожарно-техничкото) би можело да бидат...

Добри вести за Путин: „Единствена Русија“ освои 324 места од вкупно 450 во Думата

Изборната комисија на Руската Федерација денеска ги потврди изборните резултати според кои владеачката „Единствена Русија“ освои 324 места од вкупно 450 во Думата. Парламентарните избори во...

ЦИК на Бугарија: „Има таков народ“ на Трифонов победи на изборите

Сите протоколи од избирачките места на предвремените парламентарни избори се веќе обработени, соопшти Централната изборна комисија (ЦИК). Според резултатите, партијата „Има таков народ“ освои 24,08 проценти...

Тесна изборна битка во Бугарија

Од пребројани 98,92% од гласовите на предвремените парламентарни избори во Бугарија, води партијата „Има таков народ“ (ИТН) раководена од телевизискиот шоу-мен, Слави Трифонов, со освоени 23,91%...