Руанда и Ковид-19: Ноќно „превоспитување“ за оние кои не носат маска

Жителите на Руанда кои го прекршуваат полицискиот час или не носат маски се испраќаат на стадиони каде добиваат ноќни лекции за опасностите од коронавирусот. Државата воведе остри мерки за контрола на пандемијата