Анѓушев: Сакаме секој град во земјава да биде убав, а не само два

Ова го истакна вицепремиерот на денешното доделување на првите 17 решенија за поддршка на руралниот развој во општините. Со ова почнува реализацијата на планираните проекти за поквалитетен живот преку обнова и развој на селата, осовременување на инфраструктурата, изградба на патишта до земјоделските површини, зачувување и унапредување на традиционалните вредности, итн.