Лукашенко: Ќе му ја отсечам главата на секој што сака да го наруши мирот во мојата земја

Белорускиот претседател Александар Лукашенко денеска изјави дека владата нема да дозволи да се повторат масовните протести на опозицијата по претседателските избори во 2020 година и посочи...