Руската армија на вандали и ограбувачи го опустошува украинското културно наследство

Меѓу воените злосторства извршени од руските окупатори во Украина, посебна улога играат злосторствата против културното наследство. Уништување на локации на наследство, артилериски напади врз образовни и...