Рускиот министер за одбрана го потврди воениот напад врз комуникациската инфраструктура на Украина

Руското Министерство за одбрана призна дека извршило долги напади со прецизно оружје насочени кон украинската комуникациска инфраструктура, изјави во средата рускиот воен портпарол генерал-мајор Игор Конашенков....