Саборот на СПЦ денеска се очекува да се произнесе за признавањето на МПЦ ОА

Српската православна црква денеска ги продолжува активностите поврзани со дневниот ред на пролетната сесија на саборот. По Сремски Карловци вчера, каде се одржа централната прослава по...