„Волстрит џурнал“: САД сакаат да ги купат „Ериксон“ и Нокиа“ за конкуренција на „Хуавеи“

Американскиот весник наведува дека Вашингтон внимателно се консултира со „Сиско системс“ и други технолошки компании, телекомуникациски оператори и приватни инвестициски фирми за купување на „Ериксон“ и „Нокиа“. Предложено е европските компании да добијат даночни олеснувања во САД, но и владина поддршка за американските компании кои ќе се согласат да ги купат „Ериксон“ и „Нокиа“