Зеленски поканет да ја посети ЕУ следната година за да разговара за поголема поддршка за воените напори

На 3 февруари следната година ќе се одржи Самит меѓу ЕУ и Украина, на кој ќе присуствуваат и украинскиот претседател Володимир Зеленски, претседателот на ЕУ Шарл...