Заев на Самитот на „Економист“: Спроведуваме политики кои обезбедија стабилност и раст и во услови на ковид и ја коригираа прогнозата на Светска банка за растот на БДП

Во последно време Европа, а и целиот свет ги зафаќа страв од инфлација, којашто е резултат на структурни и слични поместувања во пост-ковид периодот, но и...

(ВИДЕО) Премиерот Заев на Самитот на Западен Балкан: Шансите за тргање на бугарската блокада ќе се зголемат по изборите во двете земји

Верувам дека постои решение и имам искуство во изнаоѓање многу решенија во изминатите четири години. Лично верувам дека до крајот на оваа година е можно решение,...