Ковачевски на Самитот во Солун: ЕУ интеграцијата, соработката и енергетската трансформација остануваат наши врвни приоритети

Ковачевски подвлече дека поради неодобрувањето на преговарачката рамка, Северна Македонија и Албанија губат драгоцено време, а тоа значи и зајакнување на интересот на трети страни во...