Прајс: Блинкен на Борел му ја истакнал потребата да се продолжи со пристапниот процес со Северна Македонија и Албанија

Државниот секретар на САД Ентони Блинкен ја поздрави продолжената недвосмислена поддршка на ЕУ за европската перспектива на Западен Балкан и заложбата кон процесот на проширување, изјави...