Француските синдикати и денеска организираат штрајкови против пензиската реформа

Франција и денеска се соочува со уште еден ден на штрајкови поради контроверзната пензиска реформа што претседателот Емануел Макрон, и покрај повеќемесечните штрајкови, речиси ја спроведе....