ОРМ контра Синдикатите: На чиј товар ќе паднат тестовите што се предлагаат како задолжителни за работа?

Одлуката за предлог мерките за невакцинирани лица ќе се носи на наредната владина седница, бидејќи вчерашната беше одложена по автобуската несреќа во Бугарија во која загинаа...

Филипче ги предложи мерките пред Кризниот Штаб, а вечерва ќе ги чуе предлозите од Синдикатот

Говорејќи за состојбата во државата, министерот образложи дека болниците се полнат со невакцинирани пациенти, односно процентот на невакцинирани, а хоспитализирани се движи од 75% до 80%....

Предлогот за задолжителна вакцина ги „разбранува“ синдикатите – не исклучуваат можност и за протести

По најавата од Министерот за здравство, Венко Филипче, на новите предлог-мерки за вакцинација против ковид-19, реагираа од Конфедерација на самостојни синдикати и од Сојузот на синдикати...

Синдикати и здруженија контра РКЕ: Веднаш да ја повлечете одлуката за поскапa струја

Оттаму посочуваат дека револтира образложението на претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски дека цената морала да се покачи поради намалените приходи на енергетските компании. Додаваат дека револтира и тоа што одлуката се донела преку ноќ, без никаква јавна консултација, среде лето, пред продолжен викенд и државен празник, кога граѓаните немаат многу простор да реагираат на неа