Синод на МПЦ-ОА: Да се зачува македонскиот идентитет, јазик, култура и историја

Светиот архијерејски синод (САС) на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ – ОА) очекува Владата и сите останати општествено-политички фактори да се обединат и да...