Новинарите на словенечката јавна телевизија повторно стапија во штрајк

Новинарите на словенечката јавна телевизија, три недели по првото барање за промени во раководството и уредувачката политика, денеска повторно стапија во штрајк, барајќи повисоки плати, автономија...