Ново одложување на судењето за „Титаник 3“: Не дојде сведокот од Германија

Обвинети во овој предмет се актуелниот пратеник на ДУИ, Ејуп Алими и Исмет Гури. Според обвинението покренато од поранешното Специјално јавно обвинителство, обвинетите се товарат за изборни нерегуралности во Чаир, во локалните избори одржани во 2013 година. Наредни рочишта за предметот се закажани на 19 февруари, на 26 февруари и на 25 март