Формирани се работните групи за продлабочување на соработката со Бугарија

Владата на својата четврта седница го донесе Решението за назначување на ко-претседавачи и членови во Заедничките меѓувладини работни групи за продлабочување на билатералната соработка меѓу Република...

Сијарто и Арсовска ќе ја интензивираат соработката меѓу Република Унгарија и Градот Скопје

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска оствари средба со министерот за надворешни работи и трговија на Унгарија, Петер Сијарто, информираат од  Град Скопје.   На...

Република Северна Македонија и Косово потпишаа десетина документи за интензивирање на соработката во области со економски предзнак

Премиерот Зоран Заев ја отвори заедничката седница на владите на Република Северна Македонија и на Република Косово со уште едно добредојде до премиерот Албин Курти кој денеска...