Новата стратегија на ЕУ за односите со Русија предвидува интензивирање на политиките на проширувањето 

БОРЈАН ЈОВАНОВСКИ Советот на министрите за надворешни работи на ЕУ вчера ја започна дебатата околу иднината на односите со Русија. Дебатата , според дипломатски извори се...