Контраспин: Потценувањето на барањата и заканите на Реџепи може да доведат до поделба во општеството

Ниту Бујар Османи, ниту Владата, пред да ги прикажат буџетите на верските заедници во државата, немаат морално право да ги обесштетуваат поради загубени приходи зашто немало верници „што било исто како кај рестораните“. Таквиот спин со израмнување на реалниот економски сектор и верските заедници, при што се потценуваат и реалните закани, е многу опасно и де факто може да доведе до многу поголеми поделби во општеството