Бугарското МНР го осуди сквернавењето на спомен плочата на загинатите бугарски туристи во Охрид

Според бугарското МНР, таков однос кон споменот на невините жртви од трагичниот инцидент е неприфатлив. Министерството за надворешни работи на Бугарија длабоко жали за повторениот чин...