Католиците, протестантите и дел од православните верници денеска го слават Божик- еден од најрадосните празници во Христијанството

Католичките и протестантските верници и дел од православните христијани, кои се водат според Грегоријанскиот календар, денеска го одбележуваат Раѓањето Христово – Божик. Традиционално, во државава централната...