На минхенската конференција средба Ковачевски – Курти : Ги унапредуваме односите како добри пријатели и соседи без отворени прашања

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, во рамки на учеството на Минхенската безбедносна конференција, пред почетокот на официјалната програма се сретна со косовскиот...