Шолц: Мора да се најде модус веднаш да се одржи првата меѓувладина конферецнија

Премиерот Димитар Ковачевски и канцеларот на Сојузна Република Германија, Олаф Шолц, ги предводеа делегациите на двете земји на билатералната средба којашто во рамките на официјалната посета...