Богоев: Со барањето да нема техничка Влада, ВМРО-ДПМНЕ признава дека сега државата може да организира фер и демократски избори

Потпретседателот на СДСМ, Стефан Богоев, при гостувањето во „Утрински брифинг “во врска со иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ за укинување на техничката влада потсети дека потребата за техничка...

Богоев со најава за ТВ 24: Следува силно присуство на СДСМ на терен и дополнително демократизирање на партијата

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија во наредниот период дополнително ќе се демократизира, но и ќе се отвори за јавноста, особено за стручната, преку новиот систем на функционирање...

Богоев: Ученици од три основни училишта во Карпош во самоизолација

Во карантин се деца од ОУ „Владо Тасевски“, од ОУ „Братство“ и ОУ „Јан Амос Коменски“, потврди градоначалникот на Карпош бидејќи нивни родители, кои работат на Клиниката за дерматологија, биле на симпозиумот што се одржал во саботата на кој присуствувала и заразената директорка од Клиниката, Нина Цаца Билјановска

Стефан Богоев

Богоев: Лажна вест е дека над Трнодол ќе има нова населба

Градоначалникот на Карпош ги окарактеризира како „лажни и политички конструкции и манипулации пласирани од поединци за лични или партиски мотиви“ дека нешто ќе се гради над Трнодол и најави повторна Јавна презентација и Јавна анкета по предлог Деталниот урбанистички план

Портрет Јакимовски: Секои локални избори кандидат на различна партија

Актуелниот градоначалник на Карпош, Стевчо Јакимовски, на секои локални избори настапува како кандидат на различна политичка партија. Тој првиот градоначалнички мандат го освои како кандидат на...