Поглаварот на МПЦ ОА на 5 јуни ќе ја одржи првата заедничка богослужба со Вартоломеј ?!

Во очекување на официјален став на Српската православна црква (СПЦ) во контекст на признавањето на Вселенската патријаршија на нашата Македонска Православна Црква Охридска Архиепископија, (МПЦ ОА)...