Стоилковиќ потпиша руска иницијатива за воено неутрална Македонија

Претседателот на ДПС, Стоиљковиќ, чија партија е дел од владејачката коалиција за НОВА потврди дека тој е еден од регионалните потписници на руската иницијатива за воено неутрална територија на Балканот. ВМРО ДПМНЕ е оградува