Холандскиот суд одлучи дека визи треба да се издаваат на роднините на луѓето на кои им е доделен статус на бегалец

Холандскиот суд одлучи дека властите треба да издаваат визи на роднините на луѓето кои добиле статус на бегалци во земјата. Највисокиот управен суд во Холандија тврдеше...