Британија предлага хомосексуалците и бисексуалците да се вакцинираат против мајмунски сипаници

Британските здравствени власти ќе почнат да нудат вакцини против мајмунски сипаници за геј мажите и бисексуалците, бидејќи тие се изложени на најголем ризик да се заразат...