(Видео) Интервју со Башеску: Без проширување, ЕУ ќе остане без кредибилитет

Поранешниот претседател на Романија и актуелен европратеник говори за ставот на Емануел Макрон во однос на проширувањето на ЕУ, за очекувањата на Унијата од земјите кандидати за членство, за ситуацијата во неговата земја