„Фарми на тролови“ од Македонија работеле за еден од најголемите споделувачи на лажни вести за ковид-19 на ФБ

Тие ги манипулираа луѓето за популарноста на нивните објави и се потпираа на „фарми“ за содржини во Македонија и на Филипините“. Поради тоа, домејнот на Natural News и неговите сестрински сајтови се отстранети од социјалната мрежа, објави американски „Си-Ен-Би-Си“.