Унгарската Влада најави дека нема да го екстрадира Груевски

Унгарската Влада ја исклучува можноста за екстрадиција на поранешниот македонски премиер Никола Груевски во Македонија, изјави денеска унгарскиот министер за правда Ласло Трочани. – Груевски откако...