Европската цена на природниот гас паѓа, а Макпетрол го продава на државата за 50% поскапо – можно ли е поевтинување?

Цената на природниот гас на европските берзи доживеа нов пад. Според индексот ТТФ на најголемата европска берза за гас во Холандија, отсега за еден мегават час...