Извештај на американските служби до Бајден: Ни ЦИА не знае како настана коронавирусот

Како настана коронавирусот е прашање на кое американските разузнавачки служби не можеа да најдат одговор, бидејќи, според нивниот извештај, Кина одбила да соработува, пренесува белградска Политика....

Мигрена и вртоглавица како симптоми: „Хавана синдром“ кај 100 службеници на ЦИА

Околу 100 службеници на ЦИА и членови на нивните семејства се наоѓаат меѓу околу 200-те американски граѓани кои страдаат од мистериозниот „Хавана синдром“, изјави вчера директорот...

Димитров во име на Македонија се извини за случајот Ел Масри

Официјално писмо со извинување од македонските власти од 28 март годинава доаѓа шест години по пресудата на Европскиот суд за човекови права, дека Македонија прекршила неколку одредби од Европската конвенција за човекови права