Пациент на кого „поважна“ му била цигарата од кислородот на кој бил приклучен, за малку да предизвика експлозија

Министерството за здравство информира дека вечерва на Клиниката за пулмологија во Скопје пациент, сместен во соба за кислородна поддршка, ја извадил маската преку која примал кислород...