Жбогар: С. Македонија ќе добие помош преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ

Евроамбасадорот Самуел Жбогар на неговиот твитер налог напиша дека Северна Македонија ќе добие помош преку Механизмот за цивилна заштита на Европската Унија (ЕУ). „Северна Македонија ќе...