ЦУК: Постои уште една голема нестабилна карпа високо над ѕидот на браната Матка, преземаме активности

Центарот за управување со кризи (ЦУК) побарал да бидат преземени дејствија во однос на двете нестабилни карпи над браната Матка. Како што соопшти на денешната прес-конференција...

Голем пожар кај Рамно над скопско Мирковци во близина на воени објекти, ќе дејствува и хеликоптер на АРМ

Поради комплексноста на состојбата и бидејќи пожарот од една страна е проширен кон високата дабова и букова шума од ридот, екипите се соочија со потешкотии при...

(Видео) Привршува првата цивилна НАТО вежба „СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА 2021“- организирана заедно со ЦУК

Денеска е завршниот ден од првата цивилна НАТО вежба во Северна Македонија по зачленувањето на земјава во Северно Атлантската Алијанса. Вежбата која е во организација на...