Странски туристи ги откажуваат аранжманите за летување во Македонија

10.000 легла за украински бегалци биле понудени до Владата само од стопанствениците во охридско-струшкиот регион.  Полски тур оператори ги откажале аранжманите за летување во Македонија, а...

„Развој на авантуристички туризам“, соработка помеѓу Крушево и Елбасан

Градоначалникот на општина Крушево, Томе Христоски го потпиша договорот за проектот „Крушево и Елбасан – препознатлива прекугранична туристичка дестинација“ вреден 744 илјади евра. Проектот опфаќа изградба...

Ќе се дигитализира секторот туризам

На денешната седница 106. седница Владата усвои Информација за креирање, реализација и имплементација на соодветен информациски систем за дигитализација на туристичко-угостителскиот сектор е-туризам. Според Агенцијата за...

Британскиот туристички сектор најави отпуштања по слабата летна сезона

Британскиот туристички сектор подготвува нов бран отпуштања поради рестриктивните владини регулативи за патувања што ја уништија летната сезона, соопшти денеска здружението АБТА. Новите резервации за ова...

Прекугранични несекојдневни приказни кои ќе го развиваат туризмот во регионите на Пелагонија и Корча

Прекугранични туристички доживувања во регионите на Пелагонија и Корча. Историскa, гастрономска, адреналинска, градска и крафт се уникатните туристички доживувања кои може секој турист да ги доживее...

Прекугранични несекојдневни приказни кои ќе го развиваат туризмот во регионите на Пелагонија и Корча

Историскa, гастрономска, адреналинска, градска и крафт се уникатните туристички доживувања кои може секој турист да ги доживее прекугранично во регионите на Пелагонија и Корча Ова се...