Авион од Скопје со 24 позитивни лица на Ковид-19 слетал во фински Турку

Министерката за семејни работи и социјални услуги, Криста Киуру информира дека на аеродромот било организирано доброволно тестирање на сите патници кои пристигнале со летот од Скопје, откако властите утврдиле дека два неодамнешни авионски летови од Северна Македонија и од Романија, се главни извори на нови инфекции со коронавирус во Финска