Брзината поважна од безбедноста на децата на улицата кон Водно

Секој ден над 700 ученици ја преминуваат улицата Тодор Александров, што води кон Водно, за да одат на училиште. Град Скопје одлучи да ја прошири улицата од две на четири ленти. Родителите се загрижени за безбедноста на децата.