Зеленски објави дека се водат тешки преговори за евакуација на ранетите во Азовстал

Украинскиот претседател Володимир Зеленски објави дека разговорите со Русија за спасување на ранетите ветерани од фабриката Азовстал во Мариупол биле многу сложени и дека Киев користи...