Пендаровски ја именуваше Пировска за претседател на Комисијата за помилување, а Јовановска-Нокшиќи на Комисијата за одликувања

Како што соопшти Кабинетот на Пендаровски, за претседател на Комисијата за помилување е именувана Уранија Пировска, а за членови се именувани Фехми Стафа, Љубомир Јовески, Љубомир...

Полиција приведува за прекршување на мерки, а не се придржува кон дел од нив

Вчерашниот случај со прекршување на „полициски час“ од момче со куче со скопската населба Кисела Вода предизвика лавина од реакции на социјалните мрежи. И додека едни се со став дека треба да се „прогледа низ прсти“ на сторителот, најголем дел се однесуваа на бројноста на полициските службеници при „обезбедување на пленот“ и за видливото нивно непочитување на мерките за заштита од ширење на ковид-19 (носење ракавици и маски)

Пировска: Жртвите на насилство без доверба во институциите поради ретките казни што сторителите ги заслужуваат

Непријавување на насилство од жртвите е последица на недовербата во институциите и ретките казни што сторителите ги заслужуваат. Ова го посочи Уранија Пировска, извршна директорка на...