Мурати: Уставниот суд утре ќе расправа по одлуката за распуштање на Собранието

Пред уставните судии треба да се најде и одлуката на шефот на државата Стево Пендаровски за прогласување вонредна состојба. Мурати во интервјуто за МИА се осврнува и на оспорената владина уредба за намалување на платите на функционерите што предизвика реакции во јавноста