Процентот на вакцинирани деца во Македонија против мали сипаници и заушки падна на загрижувачки 70 отсто

Државните институции ги презентираа најновите податоци за опфатот со редовни вакцини за деца во април годинава, предупредувајќи дека опфатот е низок на државно ниво, особено за...