Османи – Мортон: Нова ера во развојот на односите меѓу РС Македонија и Обединетото Кралство со Советот за партнерство, трговија и соработка

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, заедно со министерката за Европа и Америките на Обединетото Кралство, Венди Мортон, денеска во Скопје го одржаа и заеднички ко-претседаваа...

Прв состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка меѓу С. Македонија и Обединетото Кралство

Советот за партнерство, трговија и соработка меѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство, денеска во Скопје ќе го одржи првиот инаугуративен состанок со кој од македонска страна...