Чернева: Проширувањето на ЕУ е стратешки интерес на Бугарија, новата влада се надевам ќе сфати

Во позадина на интензивирање на билатералните односи, новиот парламент може да ја ревидира својата рамковна позиција и да даде зелено светло за старт на преговори Кој...

Чернева: ЕУ и САД очекуваат одговор од Бугарија за намерите кон проширување на Унијата

Во позадина на интензивирање на билатералните односи, новиот парламент може да ја ревидира својата рамковна позиција и да даде зелено светло за старт на преговори Автор:...