Исказ на вештак во случајот „Ласкарци“: Возачот на автобусот не разговарал на мобилен

Вешто лице на денешното рочиште рече дека со вештачењето со сигурност е утврдено дека возачот не разговарал на мобилен и дека за свртувањето на автобусот кон лево при што излетал од автопатот можно е да се свртел кон лево со телото што, како што рече, автоматски го завртел и воланот кон лево или пак погледнал надолу пред себе што било доволно, поради брзината со која возел, да излета од патот