Радев бара да остане ветото за Македонија до новото парламентарно мнозинство

Претседателот на Бугарија, Румен Радев, побара да остане ветото за Македонија, се додека не се формира новото парламентарно мнозинство. Според бугарскиот претседател, исклучително важно за земјата...